Przepis na te powidła znalazłam na blogu u Niki . Dla mnie jest idealny, gdyż nie wymaga ani pilnowania ani mieszania. Powidła może nieco różnią się smakiem od tych klasycznych ( ale może to być też kwestia śliwek) ale nie są przez to ani trochę gorsze. Ilość cukru zależy od tego czy lubimy bardziej czy mniej słodkie przetwory i od słodkości śliwek. Ja wolę mniej słodko i mimo iż moje śliwki nie były bardzo słodkie, dałam mniej ksylitolu niż przewidziano w przepisie. Bardzo polecam leniwcom kuche... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...