ash reshteh (perska zupa z soczewicą, fasolą i cieciorką)

ash reshteh (perska zupa z soczewicą, fasolą i cieciorką)

ash reshteh (perska zupa z soczewicą, fasolą i cieciorką)

Składniki: 1/2 kubka czerwonej fasoli 1/2 kubka cieciorki 1/2 kubka soczewicy 1/2 kubka grubej fasoli świeży szpinak – dużo pęczek kolendry pęczek pietruszki pęczek szczypiorku pęczek koperku pęczek mięty cebula 5 ząbków czosnku oliwa z oliwek kurkuma sól pieprz 250g makaronu (chyba najlepiej krajanki, ale może być tez połamane spaghetti) gęsta śmietana/gęsty jogurt/gęsta maślanka… (kashk) Fasolę, cieciorkę i soczewicę namoczyć przez noc. Zioła posiekać. Na oliwie zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu stajnia gołębie od kuchni

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.