Przepis na : obiad
Roladki drobiowe z burakiem i kozim serem. Stosunkowo szybkie i nieskomplikowane w przygotowaniu a naprawdę fajnie smakują i jeszcze fajniej wyglądają po przekrojeniu na pół. Króliś ( doświadczalny ) z mięsa toleruje jedynie mięso z indyka, więć wmówiłam Kicajcowi, że je jego ulubione mięsko. Nie było więc pyskowania i marudzenia, a nawet same pochwały jakie to “miensko z indyka pychotkowe”. ” Bosze” spuść zasłonę miłosierdzia na to stworzenie. Olać ignorancję Królisia na temat znajomoś... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.
Czytaj dalej...