Co potrzebujemy : włoszczyzna mięso na rosół liść laurowy, ziele angielskie, kostka rosołowa, sól, pieprz kalafior śmietana trochę koperku Jak działamy : Robimy rosół. Wiadomo jak więc nie będę się rozpisywał. Kiedy juz jest zrobiony wrzucamy do rosołu kalafior podzielony na części i gotujemy aż zmięknie. Następnie zabielamy zupę śmietaną (do śmietany dodać po trochu goręcego wywaru, mieszać, znów dodać i jak już temperatury się wyrównają wrzucamy śmietanę do zupy). Gotujemy i można jeść ...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...