Przepis na : deser
Domowa chałka to chyba najlepszy wypiek, uwielbiam smak i zapach maślanego, puszystego ciasta z dużą ilością kruszonki. Przepisem na chałkę i sekretem, jak sprawić aby była puszysta już się dzieliłam na blogu, ale nie przypuszczałam wtedy, że uda mi się zrobić ją jeszcze lepszą! Nie będę skromna trudno, to najlepsza chałka jaką jadłam do tej pory! Polecam Wam! Przepis na drożdżową chałkę z kruszonką: - 750 g mąki pszennej (ważny jest typ mąki u mnie typ 500 z zawartością białka 10 g na 100 g mąki) + plus dwie czu... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)