Przepis na : śniadanie
Dynia piżmowa, to ta przypominająca w wyglądzie gruszkę. Dynia bardzo popularna i łatwo dostępna, charakteryzuje się dość uniwersalnym smakiem, pasuje do dań na słodko i na wytrawnie. Jej miąższ jest smaczny i słodki, pod warunkiem, że kupimy jej oryginalną odmianę niekrzyżowaną. Skóra dyni piżmowej jest niejadalna. Miąższ tej dyni ma zdecydowanie mniej skrobi niż dynia Hokkaido, więc rekomenduje jej użycie do wszelakich sosów, zup, kremów lub jako warzywo do pieczenia. Dynia piżmowa sama w sobie może b... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)