Chleb z gara (pszenno-żytni na zakwasie)

Chleb z gara (pszenno-żytni na zakwasie)

Chleb z gara (pszenno-żytni na zakwasie)

Żeliwny garnek działa jak mały piec chlebowy. Bochenek chleba wyrasta w nim w klimacie sprzyjającym jego delikatności i chrupiącej skórce. Taki sposób pieczenia gwarantuje, że bochenek osiągnie odpowiedni kształt, będzie miał miękkie wnętrze i chrupiącą, popękaną skórkę, która dodaje mu rustykalnego uroku. Garnek do pieczenia chleba musi być w całości wykonany z żeliwa, bez plastikowych elementów. W takim garnku można piec zarówno chleby na drożdżach jak i zakwasie. Warto aby ciasto na chleb pieczony w gar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.