Przepis na : obiad
Zupa meksykańska nie jest może najszybszą do przygotowania zupą, ale jest baaaardzo smaczna i sycąca. Idealna na długie jesienne czy zimowe dni, bo dobrze doprawiona doskonale rozgrzewa. My ją uwielbiamy! Doprawić można ją wykorzystując ostrą paprykę, pieprz cayenne lub sos z ostrych papryczek (sriracha). Tego ostatniego wystarczy niewielka ilość, by nadać zupce pikantnego charakteru. U nas taka zupa sprawdza się doskonale jako posiłek na dwa dni (dla 3 osób). Szykuję ją zawsze wtedy, gdy wiem, że następnego ...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...