Przepis na : obiad
Dziś pomysł na obiad z wykorzystaniem piersi kurczaka lub indyka. W planach u mnie był kurczak, ale z racji, że nie udało mi się go kupić, wykorzystałam właśnie piersi indyka. Z małej (jak na indyka) piersi (o wadze około 500-600 g) przygotowałam trzy dosyć duże roladki. Potrzebowałam na ten dzień wyjątkowo tylko 3 porcje. Skroiłam więc odpowiednią ilość plasterków (po 3) i zostało mi jeszcze półtorej roladki do wykorzystania. Mięso, którego nie wykorzystałam do szaszłyków wstawiłam do lodówki i wykorzystałam nastę...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...