Przepis na : obiad
Z czym najczęściej jadacie pierogi? U mnie króluje klasyka, czyli pierogi z mięsem z rosołu, a latem pierogi z jagodami. Ale ostatnio odkryłam bardzo fajne nadzienie z kurczaka, suszonych pomidorów i mozzarelli. Całość jest bardzo smaczna, ale warto wszystkie składniki pokroić najdrobniej jak tylko się da. Przepis na ciasto na pierogi mam od lat jeden ulubiony i zawsze korzystam właśnie z niego. Często samego ciasta zostaje mi ciut więcej niż nadzienia, ale mi to akurat nie przeszkadza. Ciasto: około 500 g mąki ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...