ZUPA KREM Z DYNI BUTTERNUT Z ORZECHAMI WŁOSKIMI

ZUPA KREM Z DYNI BUTTERNUT Z ORZECHAMI WŁOSKIMI

  Czemu wśród świątecznych specjałów nie miałaby znaleźć się na waszym stole obok czerwonego barszczu zupa krem z dyni butternut przyozdobiona uprażonymi orzechami włoskimi, jest smaczna, pełna witamin i aromatyczna, a oto przepis: Czas przygotowania: 20 min. Gotowanie: 30 min. Porcja dla 4 osób: Przygotowanie : ● 1 dynia butternut (ok. 1,3 kg) ●1 żółta cebula ● 300 g ziemniaków bintje (lub innych) ● 1 litr bulionu warzywnego z kostki bio ● 6 łyżek oleju z orzechów włoskich ● 15 g wyłuskanych orzechów wło...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.