Czemu wśród świątecznych specjałów nie miałaby znaleźć się na waszym stole obok czerwonego barszczu zupa krem z dyni butternut przyozdobiona uprażonymi orzechami włoskimi, jest smaczna, pełna witamin i aromatyczna, a oto przepis: Czas przygotowania: 20 min. Gotowanie: 30 min. Porcja dla 4 osób: Przygotowanie : ● 1 dynia butternut (ok. 1,3 kg) ●1 żółta cebula ● 300 g ziemniaków bintje (lub innych) ● 1 litr bulionu warzywnego z kostki bio ● 6 łyżek oleju z orzechów włoskich ● 15 g wyłuskanych orzechów wło...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...