CIASTECZKA Z CYNAMONEM, ANYŻKIEM, IMBIREM I WANILIĄ

CIASTECZKA Z CYNAMONEM, ANYŻKIEM, IMBIREM I WANILIĄ

CIASTECZKA Z CYNAMONEM, ANYŻKIEM, IMBIREM I WANILIĄ

Przepis na : deser

Proste aromatyczne ciasteczka z dodatkiem cynamonu, wanilii, imbiru i anyżku, idealne do kawy lub herbaty, długo się przechowują, więc jeszcze po świętach będziecie mogli je degustować. Przygotowanie: 30 min. Pieczenie: 1 godz. Chłodzenie : 30 min. Na około 60 ciasteczek: ● 600 g mąki pszennej (typ 550) ● 1 szczypta soli ● 200 g drobnego cukru ● 2 białka jajek ● 400 g miękkiego masła ● 1 łyżka esktraktu z wanilii ● 1 łyżka cynamonu ● 1 łyżka imibru w proszku ● 1 łyżka ziarenek anyżu Przygotowanie: Białka ubi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.