Marokanskie mielone- Maroccan meat balls

Marokanskie mielone- Maroccan meat balls

Marokanskie mielone- Maroccan meat balls

Przepis na : obiad

 Zapraszam na mielone troche inaczej :) czyli - Marokanskie mielone- Maroccan meat ballsSkladniki 500 gr mielonego wolowego lub jagnieciny200 gr ryzu1 lyzeczka cynamonu1 lyzeczka papryki1 lyzeczka kolendry150 gr masla lub ghee2 cebule skrojone w kostke1/4 lyzezki szafronu300 ml bulionu kurczakowegopokrojona pietruszka2 lyzki souk z cytrynypieprzWykonanie:Laczymy ryz, mielone, cynamon, kolendre, papryka. Formujemy male kulki. Rozpuszczamy na patelni maslo lub ghee. Smazymy na lekko brazowy kolor.  Przekladamy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Edyty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.