Makowiec

Makowiec

Makowiec

U nas przy niedzieli, moj pierwszy w zyciu makowiec Ciasto:ok. 3 ,5 szklanki maki 180 ml letniego mleka 150 g  masla, roztopionego, ochlodzonego 6 zoltek 45 g 21 g suchych 6 łyzek cukru 1,5 łyzki oleju pol lyzeczki soli 1,5 łyzki spirytusu ( np. wodki) 1  opakowanie cukru waniliowego (16 g) Wszystkie skladniki laczymy. Ciasto odstawiamy na 2-3 godziny do wyrosniecia Ja uzylam gotowej masy makowej I dodalam ubita na sztywno piane Podzielilam ciasto na trzy, rozwalkowalam , po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Edyty

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Edyta B, 30 września 2013 14:13:59

pycha :)

Danusia, 2 października 2013 01:47:27

Cudo makowiec, a jak pomyślę o trzech takich, aż ślinka leci.

Edyta B, 2 października 2013 12:53:48

Tak,tak I juz ich nie ma - pochlonelysmy go we trzy ( ja I corki )