Jesienią, kiedy zarazki i bakterie krążą w powietrzu przyda się każda porcja witamin, żeby wzmocnić organizm. Ciężko jednak zjeść kilogram warzyw i owoców, ale można zrobić z nich sok. Burak, marchewka, jabłko dla słodkości, imbir dla ostrości i cytryna żeby lekko zakwasić. To prawdziwa bomba witaminowa i odpornościowa. Ja warzywa przepuszczam przez wyciskarkę wolnoobrotową ale można też użyć sokowirówki. Na zdrowie. Sok z buraka, jabłek i marchewki z dodatkiem imbiru 2 buraki 4 marchewki 4 jabłka kawałek ... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...