KOMPOT AGRESTOWY Z KSYLITOLEM

KOMPOT AGRESTOWY Z KSYLITOLEM

KOMPOT AGRESTOWY Z KSYLITOLEM

Przepis na : deser

   Kompot agrestowy choć nie ma zbyt wielu zwolenników, to u mnie idealnie sprawdza się jako dodatek do ciast, szczególnie jednego, a mianowicie kruszonu (skubańca). I choć nie jest to ciasto, które bywa bardzo często, to dwa razy do roku być musi obowiązkowo. Zawsze ratowałam się kupnym kompotem agrestowym, w tym roku postanowiłam to zmienić. Po pierwsze, że kupny bardzo drogi, a po drugie jest z dodatkiem cukru, którego unikamy... Skoro ciasto przygotowuję na mące orkiszowej, z dodatkiem ksylito... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczne Zdrowe

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.