Moje trochę przerobione śledzie piernikowe. Filety śledziowe 200 g - ciasteczka korzenne 40 g orzechy włoskie 20-25 g - miód gryczany 2 łyżki szczypta cynamonu żurawina suszona kilkanaście owoców (opcjonalnie) Marynata : olej rzepakowe 125 ml ocet balsamiczny 3-3,5 łyżki całe goździki 5 sztuk kawałek całego cynamonu ziele angielskie 2-3 ziarna Płaty śledziowe moczymy w mleku. Robimy marynatę. Olej gotujemy z octem, zielem, cynamonem i goździkami, studzimy. Wymoczone śledzie k... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...