Jednogarnkowa zupa z czerwonej kapusty i suszonej śliwki

Jednogarnkowa zupa z czerwonej kapusty i suszonej śliwki

 Uproszczony sposób na szybszą zupę jednogarnkową, idealną dla studentów i zapracowanych. Kolor zupy jest intensywnie fioletowo-czerwony i wszystko bardzo smaczne. Delikatna słodycz przebija się przez suszone śliwki, kwasowości dodaje sok z cytryny. Ta zupa jest naprawdę jednogarnkowa.    2 golonki indycze ok. 700 g 3-4 ziemniaki 1/2 główki czerwonej kapusty 1 spora pietruszka 2 marchewki kawałek selera + 2 czerwone cebule 4 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 3 ząbki czosnku 250 ml czerwone...

Czytaj dalej na blogu Smaczne moje

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.