Wegański żurek grzybowy

Wegański żurek grzybowy

Wegański żurek grzybowy

03.04 .2020 Magda Mocny smak grzybów, ich cudowny zapach oraz wyrazisty i kwaskowy smak żuru to zniewalające połączenie do wypróbowania w te święta Wielkiej Nocy. Gęsta od warzyw zupa jest bardzo sycąca, ale przede wszystkim pyszna. W wersji wegańskiej zabieliłam zupę wegańskim jogurtem, w wegetariańskiej polecam kleks kwaśnej śmietany. Można też w ogóle zupy nie zabielać i cieszyć się jej wyrazistym, grzybowym smakiem. Składniki (na 3-4 porcje): 250ml żurku lub trochę więcej do smaku 100g mrożonych grzybów 3-4... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Strona

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaStronaSmacznaStrona

Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.

Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.

Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, grzyby, żurek, sosy, wielkanoc, zupa grzybowa

Inne przepisy z Smaczna Strona

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.