Pęczotto z kurkami i cukinią

Pęczotto z kurkami i cukinią

Pęczotto z kurkami i cukinią

14 . 08.2018 Magda Drobno pokrojone kurki, cukinia i marchewka, wszystko to przesmażone na maśle i połączone z kaszą pęczak to smaki, które można znaleźć w każdym widelcu tego pysznego pęczotto. To pęczotto, w przeciwieństwie do tradycyjnego risotto, wymaga zdecydowanie mniej zachodu, mieszania i wyczucia co do odpowiedniej konsystencji. A jest tak samo pyszne i kremowe – duszenie w odrobinie bulionu i łyżka masła dodana na koniec czynią cuda. Świetne podane solo jako danie wegetariańskie lub z kawałkiem mię... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Strona

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaStronaSmacznaStrona

Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.

Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.

Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurki, cukinia, ryby, risotto, ryba, mięso

Inne przepisy z Smaczna Strona

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.