Pieczeń drobiowa z migdałami i olejem rzepakowym

Pieczeń drobiowa z migdałami i olejem rzepakowym

Pieczeń drobiowa z migdałami i olejem rzepakowym

Robicie sami wędliny domowe czy pieczone mięsa do podania na zimno ? To doskonała alternatywa dla przemysłowych wędlin, naszpikowanych czasami różnymi dziwnymi substancjami. Mięsa w nich coraz mniej i smak pozostawia wiele do życzenia. Dla mnie wszystkie szynki ze sklepu smakują tak samo a nie zawsze mam okazję czy środki na kupienie czegoś robionego w tradycyjny sposób. Taką domową pieczeń z kurczaka można doprawić wedle własnego gustu i jeśli przyrządzimy ją z dobrego jakościowo mięsa to będziemy dobrze wiedz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, mięso, mięsa pieczone, drobiowe, kurczak pieczony, chleb, boże narodzenie, szynka, kurczak, pieczeń z szynki, pieczona szynka

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Slim Fit Man, 2 grudnia 2013 13:20:49

Hmm, nieźle wygląda. Dobrze, że mięso drobiowe :)

Justyna Żak, 2 grudnia 2013 14:03:47

wygląda ciekawie:)

Iza Kulińska, 2 grudnia 2013 15:48:52

dobrze robi na masę ?

Klaudia Bancarzewska, 2 grudnia 2013 16:56:18

:D :D :D

Aciri, 2 grudnia 2013 21:01:43

Bardzo interesująca wędlina. Zapamiętuję do zrobienia:)

Anonymous, 3 grudnia 2013 03:12:28

Pyzo kochana!!!Czyli maka i mielone migdaly "sklejaja" wszystko do kupy?A moze mozna tez zastapic je jakims miesem mielonym?

Iza Kulińska, 3 grudnia 2013 10:00:12

zgadza się - mąka kukurydziana to skrobia i razem z migdałami sklejają wszystko, samo mięso wyrobione z przyprawami i wodą też nabiera nieco kleistości a potem ugniotłam wszystko w formie łyżką. Myślę, że mogłoby być mielone - skoro klopsiki robię bez jajka i nie rozpadają się to pieczeń też bez jajka się nie rozpadnie

Antenka, 3 grudnia 2013 10:18:17

mniammm ale apetyczne mięsko!

Anonymous, 3 grudnia 2013 12:14:19

Czy migdały są bardzo wyczuwalne w smaku, zwłaszcza te grubo siekane? Trochę się obawiam, że moi zjadacze będą się buntować kiedy podczas jedzenia wędliny zacznie im chrupać coś kompletnie nie mięsnego...

Iza Kulińska, 3 grudnia 2013 16:43:26

nie są bardzo wyczuwalne w środku, mocno zmiękły w mokrej masie - możesz zresztą wszystkie zmielić. Trochę chrupią te na wierzchu, ale można po prostu zrezygnować z posypywania i już.

Katarzyna Leśniak, 11 grudnia 2013 09:07:33

Bardzo mi się podoba. Ślinka cieknie :) Ja robię zazwyczaj schab pieczony. Mam natomiast takie pytanie: jak długo taka pieczeń jest świeża? Pytam, bo nas mało w domu jest i boję się, że mi się zepsuje, bo nie zjemy szybko takiej ilości. Chyba, że zrobiłabym z połowy składników... Bosko wygląda! :)

Katarzyna Leśniak, 11 grudnia 2013 09:20:30

Iza, popłakałam się ze śmiechu :D

Iza Kulińska, 11 grudnia 2013 10:39:31

Katarzyna, zrób mniejszą z połowy porcji składników. Ta rzeczywiście była spora, ale zależy ile osób jest do nakarmienia - kilka dni spokojnie może poleżeć.