Jakiś czas nie piekłam chleba za zakwasie, ale zapewniam, że Stefan ma się dobrze. Dokarmiam go regularnie i dzielę z chętnymi do pieczenia własnego chleba.Dzisiaj chleb bardzo ciekawy bo z ziemniakami. Piekłam już kiedyś taki, do którego dodałam ugotowane kartofle, ale nie było ich później widać i ciężko się domyślić ich dodatku. W dzisiejszym chlebie spore kawałki ziemniaków są zatopione w cieście i dobrze wyczuwalne. Nadają miękiszowi ciekawej struktury i smaku. Chleb nie jest trudny do przygotowania, ale dość... czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Super chlebek ! Chyba go zrobię w wersji drożdżowej, ale jutro, bo dziś drożdży nie kupię...
I pachnie przez monitor Iza:-)) Miło było razem piec tak pachnący chlebek:-)
ciekawy pomysl, ten dodatek ziemniaczków:-) podoba mi sie choć trudno mi wyobrazić sobie smak tego pieczywa:-) trzeba samemu spróbować:-)))