Chrupiący pikantny kurczak (z rosołu)

Chrupiący pikantny kurczak (z rosołu)

Chrupiący pikantny kurczak (z rosołu)

Przepis na : obiad

W takie chłodne, pochmurne dni jak dziś najlepszym pomysłem na obiad jest… rosół A na drugie danie chrupiący pikantny kurczak , czyli szybki i smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Taki obiad nie tylko wspaniale syci, ale też rozgrzewa. Ja wykorzystałam podudzia z kurczaka, ale Wy możecie w ten sam sposób przygotować np. nóżki. Tu pozostawiam Wam dowolność. Składniki: podudzia z kurczaka z rosołu (5-6 sztuk)* 1/2 szklanki mleka 3 łyżeczki przyprawy grill ognisty Galeo 6  łyżek (z górką) mąki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkie okruszki

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.