W mojej skarbnicy „ Podróży z wypiekami ” znalazłam przepis na chleb maślany. Delikatny, doskonały do miodu, dżemów, masła… Składniki: 3 szklanki mąki pszennej (typ 500 lub 550) 30 g drożdży 1 łyżeczka cukru 250 ml mleka 1 płaska łyżeczka soli 75 g masła Mąkę wsypuję do miski, robię dołek i wkruszam drożdże, które zasypuję cukrem i zalewam dwiema łyżkami letniego mleka. Drożdże delikatnie mieszam i zostawiam do wyrośnięcia, w tym celu miskę przykrywam ściereczką i odstawiam w ciepłe miejsce na około 15 minut. Nastę... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...