Bezglutenowe ciastka korzenne (keto, dieta optymalna, low carb)

Bezglutenowe ciastka korzenne (keto, dieta optymalna, low carb)

Bezglutenowe ciastka korzenne (keto, dieta optymalna, low carb)

  Składniki: 120g mąki z konopi, 80g mąki kokosowej (plus odrobina do podsypania), 200g miękkiego masła, 2 łyżki słodzidła (u mnie erytrytol), 1 jajko, 1 łyżka kakao, 1 łyżeczka cynamonu, 0,5 łyżeczki mielonego anyżu, 0,5 łyżeczki mielonego imbiru, szczypta startej gałki muszkatołowej (opcjonalnie).   Wykonanie: Wszystkie składniki łącze i wyrabiam ciasto. Rozwałkowuję na grubość ok. 4 mm, ewentualnie podsypuję odrobiną mąki kokosowej. Wykrawam dowolne kształty. Piekę w nagrzanym do 180C piekarniku ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Saganek

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.