Wigilijny kulebiak (z kapustą kiszoną i grzybami).

Wigilijny kulebiak (z kapustą kiszoną i grzybami).

Wigilijny kulebiak (z kapustą kiszoną i grzybami).

Przepis na : śniadanie

     Dziś zapraszam na tradycyjny, drożdżowy, wigilijny kulebiak z kiszoną kapustą i grzybami. Ciasto jest mięciutkie, nadzienie soczyste i pełne smaku, idealny jako dodatek do barszczu czerwonego. Ja zawsze piekę go wcześniej i mrożę, wyjmuję wieczorem, dzień przed wigilią i pozwalam mu samoistnie odmarznąć. Przed samym podaniem ogrzewam go w piekarniku przez około 10 minut, żeby był lekko ciepły. Smak i konsystencja są takie same jak zaraz po upieczeniu, a ja zyskuję sporo czasu. Polecam! Skład... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, kapustą, kapusta kiszona, roladki, barszcz, barszcz czerwony, drożdżowe, śniadania, zupa, boże narodzenie, ciasto z orzechami, ciasto drożdżowe, czerwona kapusta, wigilijny barszcz czerwony, potrawy wigilijne, wigilijne potrawy, zupa grzybowa

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.