Pierogi z mięsem i podsmażoną cebulką

Pierogi z mięsem i podsmażoną cebulką

Pierogi z mięsem i podsmażoną cebulką

Uwielbiam pierogi domowej roboty,wiem jakie mięsko daje i przyprawy. Niebo w gębie tak mawia mój mąż i wcale mu się nie dziwię bo sama przyznaje mu rację jedząc. Składniki: łopatka wieprzowe 400 g  pierś z kurczaka 300 g  marchewka 200 g majeranek 1 łyżka zioła prowansalskie 2 łyżeczki sól 1.1/2 łyżeczki pieprz mielony czarny pół łyżeczki czosnek 4 ząbki Ciasto na pierogi: mąka tortowa 500 g sól 1łyżeczka wrzątek 300 lub 400 ml sprawdzamy czy ciasto jest ok olej słonecznikowy 4 łyżki cebule trzy do poddusz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Autor

Joanna GralikJoanna Gralik

Kocham to co robię . Tworze pyszne dania i słodkości .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, pierogi, pierogi przepis, ciasto, pierś, piersi, kurczak, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasto na niedziele, mak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, ciasto słonecznikowe, ciasto z makiem

Inne przepisy z Różowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.