Bagietki ze słonecznikiem i solą prowansalską

Bagietki  ze słonecznikiem i solą prowansalską

Bagietki ze słonecznikiem i solą prowansalską

Nie ma to jak dzień od zapachu pysznego świeżego dopiero co upieczonego pieczywa. Dziś bagietki ze słonecznikiem i solą prowansalską. Bardzo smaczne delikatne i chrupiące. Można je zjeść na śniadanie lub zrobić z nich zapiekanki. Składniki: mąka pszenna typ 450 600 g drożdże świeże 40 g ciepła woda 400 ml olej słonecznikowy 2 łyżki sól prowansalska 1 łyżeczka słonecznik łuskany 2 garście Wykonanie: Do misy wsypujemy przesianą mąkę i robimy w niej dołek. Drożdże rozpuszczamy w szklance ciepłej wody  i wl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Autor

Joanna GralikJoanna Gralik

Kocham to co robię . Tworze pyszne dania i słodkości .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słonecznik, bagietka, śniadania, zapiekanki, zapiekanka, ciasto, rogale, pieczywo, bułki, chleb, ciasto na niedziele, ciasto słonecznikowe, bułka pszenna, chleb na drożdżach , chleb mieszany

Inne przepisy z Różowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.