Kopytka a/la gnocchi z pulpecikami w sosie porowo-paprykowym

Kopytka a/la gnocchi z pulpecikami w sosie porowo-paprykowym

Kopytka a/la gnocchi z pulpecikami w sosie porowo-paprykowym

Przepis na : obiad

Smakowita propozycja na obiad :) Gnocchi to dla ułatwienia 'nasze kopytka" smakują bardzo podobnie. Samo wykończenie ich wygląda trochę inaczej. Ja ułatwiłam sobie ich przygotowanie. Tradycyjne ślady widelca zaznaczone ;) Składniki: ok. 700 g ziemniaków mącznych 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej 6-7 łyżek mąki pszennej Ziemniaki ugotować (najlepiej ugotowane dzień wcześniej) , obrać i przepuścić przez praskę. Składniki połączyć i uformować wałki o średnicy 2,5 cm. Ciąć na małe części 2,5 cm i widelcem od góry odgniatać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różne smaki w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.