Święta Wielkanocne to musi być babka :) Jaka babka? Tym razem po raz pierwszy piekłam babkę parzoną. Bardzo prosta w wykonaniu i niezwykle puszysta, to takie stwierdzenie na sam początek. Nie wiem jeszcze jak długo utrzymuje świeżość, ale zapowiada się wspaniale.....nie wiem czy do jutra dotrwa ;) Jeszcze jedną zaletą tej babki jest bardzo mała ilość cukru. Ja polałam lukrem, ale myślę, że jest tak pyszna, że nie trzeba jej dosładzać. Jedynie cukrem pudrem troszkę posypać dla ładniejszego wizerunku :) Przepis zaczer... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...