Uzbekistan - Marchewka po koreańsku (Morkovcha)

Uzbekistan - Marchewka po koreańsku (Morkovcha)

Uzbekistan - Marchewka po koreańsku (Morkovcha)

W 1937 roku z dalekiego wschodu Rosji do Azji Centralnej przesiedlono ponad 170 tysięcy Koreańczyków. Koryo-saram, jak zwani są w Środkowej Azji, najliczniejszą grupę dziś stanowią w Uzbekistanie, gdzie jest ich prawie 200 tysięcy. Natomiast na całym terytorium byłego Związku Radzieckiego żyje ich około pół miliona. Tym sposobem kuchnia koreańska stała się jedną z najpopularniejszych w tym regionie świata. Koreańczycy kochają i zawsze kochali swoje kimchi, ale niestety w czeluściach Azji Środkowej kapusta p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.