Turcja - Mahluta, czyli zupa z soczewicą i ryżem

Turcja - Mahluta, czyli zupa z soczewicą i ryżem

Turcja - Mahluta, czyli zupa z soczewicą i ryżem

Mahluta pochodzi z regionu Hatay w południowej Turcji przy granicy syryjskiej. Jest to siostrzana wersja klasycznej tureckiej czorby z czerwonej soczewicy , ale z dodatkiem ryżu i niezblendowana.  Wielbicieli kuchni świata w wegańskich wersjach zachęcamy również do obserwowania nas na Instagramie i Facebooku . Składniki (5-6 porcji): - 5-6 łyżek oliwy  - 1 cebula  - 1.5 łyżki koncentratu pomidorowego  - 1 szklanka czerwonej soczewicy - 1/4 szklanki ryżu  - 1.5 l wody  - szczypta p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.