Hiszpania - Szparagi w sosie migdałowym
Hiszpania - Szparagi w sosie migdałowym
Nasz patent na brak szparagów poza sezonem szparagowym jest taki, że w sezonie jemy szparagi tak często, że gdy sezon się kończy mamy ich totalnie dość. Dzisiaj prezentujemy przepis na nasze szparagi w sosie migdałowym z czosnkiem i pomidorem. Ten sos jest po prostu genialny - kremowy i lekko majonezowy, mimo że jest całkowicie wegański! Składniki (2 porcje): - 3 ząbki czosnku - pół pomidora - 6-7 łyżek płatków migdałowych + odrobina do podania - 1/2 łyżki octu winnego - sól, pieprz - 3 łyżki wody* - 4-5 łyż... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze
Autor
Kacper Rossa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szparagi, sosy, pasta
Inne przepisy z Roślinożerni urlopowicze
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję