Hiszpania - Setas a la plancha, czyli boczniaki z natką pietruszki i czosnkiem

Hiszpania - Setas a la plancha, czyli boczniaki z natką pietruszki i czosnkiem

Hiszpania - Setas a la plancha, czyli boczniaki z natką pietruszki i czosnkiem

 Plancha to płyta (żeliwna), która jest częścią składową bardziej wypasionych grillów. A la plancha to bardzo popularny sposób przygotowywania potraw (mięs i warzyw z minimalną ilością dodatków) w Hiszpanii. Niestety nie posiadamy planchy , ale da się ją łatwo zastąpić zwykłą patelnią. Dodawaliśmy już kiedyś przepis na s etas salteadas con ajo y perejil , czyli boczniaki smażone na oliwie z dodatkiem czosnku i natki pietruszki. W zasadzie ten przepis jest bardzo podobny i jedyne co je różni to sposób smaż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.