Jeden z najprostszych, najszybszych i zdecydowanie nie najpiękniejszych pomysłów na obiad. Można dodać przeróżne składniki, co kto lubi i co ma w lodówce, ale podstawą są feta, jajka, pomidory i papryka. Mish mash odrobinę przypomina albańskie Fergese , które już u nas gościło. Do rzeczy... Składniki (2 porcje): - 200 g fety - 4 jajka - 2 pomidory - 1 papryka - 1 cebula, 1 ząbek czosnku - garść natki pietruszki (do posypania) - olej - sól (ostrożnie, bo feta jest dość słona), pieprz, czubryca (lub cząber) Czu... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...