Bułgaria - Mish Mash

Bułgaria - Mish Mash

Bułgaria - Mish Mash

Jeden z najprostszych, najszybszych i zdecydowanie nie najpiękniejszych pomysłów na obiad. Można dodać przeróżne składniki, co kto lubi i co ma w lodówce, ale podstawą są feta, jajka, pomidory i papryka. Mish mash odrobinę przypomina albańskie Fergese , które już u nas gościło. Do rzeczy... Składniki (2 porcje): - 200 g fety - 4 jajka - 2 pomidory - 1 papryka - 1 cebula, 1 ząbek czosnku - garść natki pietruszki (do posypania) - olej - sól (ostrożnie, bo feta jest dość słona), pieprz, czubryca (lub cząber) Czu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

12 EXTRA pokarmów, które pozwolą ci być zdrowszym!

Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.