Bułgaria - Mish Mash

Bułgaria - Mish Mash

Bułgaria - Mish Mash

Jeden z najprostszych, najszybszych i zdecydowanie nie najpiękniejszych pomysłów na obiad. Można dodać przeróżne składniki, co kto lubi i co ma w lodówce, ale podstawą są feta, jajka, pomidory i papryka. Mish mash odrobinę przypomina albańskie Fergese , które już u nas gościło. Do rzeczy... Składniki (2 porcje): - 200 g fety - 4 jajka - 2 pomidory - 1 papryka - 1 cebula, 1 ząbek czosnku - garść natki pietruszki (do posypania) - olej - sól (ostrożnie, bo feta jest dość słona), pieprz, czubryca (lub cząber) Czu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

12 EXTRA pokarmów, które pozwolą ci być zdrowszym!

Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.