Jeden z najprostszych, najszybszych i zdecydowanie nie najpiękniejszych pomysłów na obiad. Można dodać przeróżne składniki, co kto lubi i co ma w lodówce, ale podstawą są feta, jajka, pomidory i papryka. Mish mash odrobinę przypomina albańskie Fergese , które już u nas gościło. Do rzeczy... Składniki (2 porcje): - 200 g fety - 4 jajka - 2 pomidory - 1 papryka - 1 cebula, 1 ząbek czosnku - garść natki pietruszki (do posypania) - olej - sól (ostrożnie, bo feta jest dość słona), pieprz, czubryca (lub cząber) Czu... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...