Belgia - Białe szparagi po flamandzku, wersja wegańska (Asperges op Vlaamse Wijze)

Belgia - Białe szparagi po flamandzku, wersja wegańska (Asperges op Vlaamse Wijze)

Belgia - Białe szparagi po flamandzku, wersja wegańska (Asperges op Vlaamse Wijze)

Przepis na wegetariańską wersję białych szparagów po flamandzku jest na blogu od ponad roku. Przyszedł kolejny sezon szparagowy i zrodził się pomysł na popełnienie wegańskiej wersji tego dania. Składniki (2 porcje): - 250-300 g białych szparagów  - 75-100 g tofu - 1 łyżeczka oleju - sok z połowy cytryny - 2 łyżeczki musztardy sarepskiej (najlepsza będzie musztarda jak najmniej ostra - zależy nam jedynie na jej konsystencji) - 3-4 łyżki wegańskiego smarowidła-margaryny (my użyliśmy sojowego Pure ) - sól, pie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.