Drożdżowy chlebek z marchewką i orzechami włoskimi

Drożdżowy chlebek z marchewką i orzechami włoskimi

Drożdżowy chlebek z marchewką i orzechami włoskimi

Orzechy włoskie to jedne z najzdrowszych orzechów i jednocześnie mają wspaniały, intensywny smak, idealnie zatem sprawdzają się jako dodatek do wypieków. Użyłam mąki orkiszowej typu 700, ale równie dobrze nada się każda inna mąka, także ta pełnoziarnista, wówczas chleb może mieć nieco cięższą fakturę. Dla ułatwienia użyłam drożdży instant. Oczywiście możesz użyć tych świeżych, sięgnij wówczas po ½ kostki (50g), przygotuj rozczyn w ciepłym mleku sojowym, pozostaw go na 10 minut i dopiero wtedy dodaj do resz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinna - blog wegański

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.