Powidła śliwkowe w trzech odsłonach

Powidła śliwkowe w trzech odsłonach

Powidła śliwkowe w trzech odsłonach

Jesień to pora różnego rodzaju przetworów. W tym roku po raz pierwszy robiłam wczoraj własne i jestem zachwycona ilością możliwości. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym wszystko robiła tak, jak w przepisach. Jednak muszę przyznać, że czasami babcine metody sprawdzają się najlepiej. Powidła śliwkowe w moim wykonaniu opierają się co prawda na tradycyjnej recepturze, ale wykorzystałam tez kilka swoich pomysłów. Powidła śliwkowe w trzech smakach Do ich zrobienia będziemy potrzebować: 3 kg śliwek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ratunku obiad

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Eve

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słoik, sok, obiad, kakao, śliwka, cukier, zupa pomidorowa, cynamon, cytryna, przetwory, por , pączki, naleśnik, łatwe , naleśniki, syrop, porem, jak zrobić wodę z cytryna, pomysł na obiad

Inne przepisy z Ratunku obiad

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.