PIEROGI DROŻDŻOWE PIECZONE Z KAPUSTA I GRZYBAMI
PIEROGI DROŻDŻOWE PIECZONE Z KAPUSTA I GRZYBAMI
Pieczone pierogi przygotowuje dokładnie w ten sam sposób jak paszteciki (kapuśniaczki) różną się tylko wyglądem. Ciasto 0,5 kg mąki 50 g drożdży łyżka cukru łyżka soli 200 ml mleka 250 g masła 2 jaja Farsz 1 kg pieczarek 0,5 kg kiszonej kapusty cebula sól i pieprz olej Sposób przygotowania Ciasto: Rozczyn: Drożdże wymieszać z łyżeczką cukru paroma łyżkami ciepłego mleka oraz z łyżką mąki i dostawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mleko i masło, podgrzewamy do rozp... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu RAROSSA
Autor
RAROSSA
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, pierogi przepis, pierogi, pieczarki, kapusta kiszona, paszteciki, kapustą, mak, ciasto na pierogi, ciasto z makiem, paszteciki z kapustą
Inne przepisy z RAROSSA
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję