PIEROGI DROŻDŻOWE PIECZONE Z KAPUSTA I GRZYBAMI

PIEROGI DROŻDŻOWE PIECZONE Z KAPUSTA I GRZYBAMI

PIEROGI DROŻDŻOWE PIECZONE Z KAPUSTA I GRZYBAMI

  Pieczone pierogi przygotowuje dokładnie w ten sam sposób jak  paszteciki  (kapuśniaczki) różną się tylko wyglądem.  Ciasto 0,5 kg mąki 50 g drożdży łyżka cukru łyżka soli 200 ml mleka 250 g masła 2 jaja Farsz 1 kg pieczarek 0,5 kg kiszonej kapusty cebula sól i pieprz olej Sposób przygotowania  Ciasto: Rozczyn: Drożdże wymieszać z łyżeczką cukru paroma łyżkami ciepłego mleka oraz z łyżką mąki i dostawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mleko i masło, podgrzewamy do rozp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Autor

RAROSSARAROSSA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pierogi przepis, pierogi, pieczarki, kapusta kiszona, paszteciki, kapustą, mak, ciasto na pierogi, ciasto z makiem, paszteciki z kapustą

Inne przepisy z RAROSSA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.