Rolada ziemniaczana z wędzoną scamorzą
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Rolada ziemniaczana z wędzoną scamorzą
Scamorza to włoski ser zrobiony z mleka krowiego. Ser jest uformowany w dwie połączone kulki, jedna mniejsza od drugiej. Jego tekstura jest półmiękka, jędrna, a smaki są mleczne i dymne. Te dwie kulki sera muszą dojrzewać przez 2 tygodnie, a proces nadaje serowi nazwę, scamorza oznacza ścięcie.Scamorza może być wędzona, wtedy nazywa się ją scamorza affumicata. Scamorza, często porównywana jest do mozzarelli, ma bardziej kremowy i słodki smak niż mozzarella, a także jest znacznie bardziej suchy. Scamorza bardzo...
Czytaj dalej na blogu RafalCookAutor
Rafał
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ziemniaki, roladki, cukinia, placki, lasagne, placki z cukinii, ciasto na pizze, pizza , sosy, obiad, mięso, placki ziemniaczane, pieczone ziemniaki, bez pieczenia, pizza ziemniaczana , domowa pizza, sos do pizzy, sos pomidorowy do pizzy, rolada serowa, sos serowy
Inne przepisy z RafalCook
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję