Rolada ziemniaczana z wędzoną scamorzą

Rolada ziemniaczana z wędzoną scamorzą

Scamorza to włoski ser zrobiony z mleka krowiego. Ser jest uformowany w dwie połączone kulki, jedna mniejsza od drugiej. Jego tekstura jest półmiękka, jędrna, a smaki są mleczne i dymne. Te dwie kulki sera muszą dojrzewać przez 2 tygodnie, a proces nadaje serowi nazwę, scamorza oznacza ścięcie.Scamorza może być wędzona, wtedy nazywa się ją scamorza affumicata. Scamorza, często porównywana jest do mozzarelli, ma bardziej kremowy i słodki smak niż mozzarella, a także jest znacznie bardziej suchy. Scamorza bardzo...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję