Ostra pasta z papryki Biber Salçasi

Ostra pasta z papryki Biber Salçasi

Biber salçası to pasta zrobiona z czerwonej papryki chili lub słodkiej papryki i soli. Łodygi i nasiona papryki są usuwane, a następnie papryka jest krojona i dodawana sól. Kawałki papryki są suszone na słońcu przez 6 do 7 dni, aż osiągnie intensywny suszony na słońcu smak i konsystencję ciasta. Jest to część kuchni Anatolii i jest spożywana przez różne grupy etniczne w regionie. Służy głównie do aromatyzowania dań głównych, a także do napełniania pide i börek. Innym powszechnym zastosowaniem jest spread, zazw...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.