Mirza Ghassemi to popularne danie kuchni irańskiej, które ma swoje korzenie na północy kraju, w regionie Gilan. Składa się z pieczonego bakłażana , pomidorów, czosnku i kurkumy, podsmażonych w oliwie z dodatkiem jajek. Smak tej potrawy jest niepowtarzalny i wyjątkowo aromatyczny. Historia Mirza Ghassemi Historia Mirza Ghassemi ma swoje korzenie w Gilan, gdzie potrawa ta była przygotowywana już od setek lat. Według miejscowych mieszkańców Mirza Ghassemi został pierwotnie stworzony przez Mirza Ali Akbar Khan, ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...