Mirza Ghassemi bakłażan z Iranu

Mirza Ghassemi bakłażan z Iranu

Mirza Ghassemi bakłażan z Iranu

Mirza Ghassemi to popularne danie kuchni irańskiej, które ma swoje korzenie na północy kraju, w regionie Gilan. Składa się z pieczonego bakłażana , pomidorów, czosnku i kurkumy, podsmażonych w oliwie z dodatkiem jajek. Smak tej potrawy jest niepowtarzalny i wyjątkowo aromatyczny. Historia Mirza Ghassemi Historia Mirza Ghassemi ma swoje korzenie w Gilan, gdzie potrawa ta była przygotowywana już od setek lat. Według miejscowych mieszkańców Mirza Ghassemi został pierwotnie stworzony przez Mirza Ali Akbar Khan, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.