Mirza Ghassemi bakłażan z Iranu

Mirza Ghassemi bakłażan z Iranu

Mirza Ghassemi bakłażan z Iranu

Mirza Ghassemi to popularne danie kuchni irańskiej, które ma swoje korzenie na północy kraju, w regionie Gilan. Składa się z pieczonego bakłażana , pomidorów, czosnku i kurkumy, podsmażonych w oliwie z dodatkiem jajek. Smak tej potrawy jest niepowtarzalny i wyjątkowo aromatyczny. Historia Mirza Ghassemi Historia Mirza Ghassemi ma swoje korzenie w Gilan, gdzie potrawa ta była przygotowywana już od setek lat. Według miejscowych mieszkańców Mirza Ghassemi został pierwotnie stworzony przez Mirza Ali Akbar Khan, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.