Miodowy kurczak po Chińsku

Miodowy kurczak po Chińsku

Miodowy kurczak po Chińsku

Miodowy kurczak po Chińsku… Przyznam szczerze, że danie to zrobiłem, kiedy przygotowałem i zjadłem pysznego – Pomarańczowego kurczaka po Chińsku – i jakież, było moje zdziwienie, kiedy szukałem historia o tym daniu. Przeglądając oczywiście jak zawsze, wiele stron, forum, nie znalazłem historii – kurczaka w miodzie – w chińskiej kuchnia, tylko Australijskiej. Wielu chińskich użytkowników tych stron, pisało wręcz, że takiego dania w Chinach nie ma. Oczywiście miodowy kurczak istni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.