Klepe Pierogi z Bałkanów

Klepe Pierogi z Bałkanów

Klepe Pierogi z Bałkanów

Klepe Pierogi z Bałkanów… Klepe to rodzaj pierogów tradycyjny oczywiście dla krajów Bałkanów, szczególnie w Serbii, Czarnogórze i Bośni i Hercegowinie. Pierogi te prawdopodobnie wywodzą się z tradycji tureckiej kuchni, chociaż są bardzo podobne do naszych — ruskich – pierogów 😉. Często też są nazywanymi bałkańskim ravioli. Klepe w różnych regionach mogą mieć oczywiście różny farsz od mięsnych, serowych, ziemniaczanych po szpinakowe, warzywne. Pierogi z Bałkanów najczęściej podaje się z jogurtem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.