Frytki, szparagi i sadzone jajko – comfort food z twistem i historią

Frytki, szparagi i sadzone jajko – comfort food z twistem i historią

Frytki, szparagi i sadzone jajko – comfort food z twistem i historią

Frytki, szparagi i sadzone jajko – comfort food z twistem i historią Czasem wystarczy spojrzeć do lodówki, by z prostych składników stworzyć coś wyjątkowego. Lubisz moje przepisy? Postaw mi kawę! ☕ Dzięki Twojemu wsparciu Kulinarny Atlas Świata będzie się rozwijał. ➡ Kup mi kawę !☕ Tak powstało to danie: frytki, szparagi i sadzone jajko, ale w mojej wersji nie mogło zabraknąć suszonego pomidora, sosu BBQ i ogórka konserwowego. Proste? Tak. Banalne? Nigdy. Ten talerz to połączenie smaków z całego świata. Mamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.