Frytki, szparagi i sadzone jajko – comfort food z twistem i historią Czasem wystarczy spojrzeć do lodówki, by z prostych składników stworzyć coś wyjątkowego. Lubisz moje przepisy? Postaw mi kawę! ☕ Dzięki Twojemu wsparciu Kulinarny Atlas Świata będzie się rozwijał. ➡ Kup mi kawę !☕ Tak powstało to danie: frytki, szparagi i sadzone jajko, ale w mojej wersji nie mogło zabraknąć suszonego pomidora, sosu BBQ i ogórka konserwowego. Proste? Tak. Banalne? Nigdy. Ten talerz to połączenie smaków z całego świata. Mamy ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...