Przepis na : śniadanie
Ciasto drożdżowe uwielbiam i przygotowuje je pod wieloma postaciami. Tym razem na wytrawnie z domowym pesto bazyliowym. Zapraszam. Składniki; 30 dag mąki pszennej 15 g świeżych drożdży 30 g masła ok pół szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka miodu 1 łyżeczka cukru pół łyżeczki soli Przygotowanie; Mleko lekko podgrzać z miodem, nie gotować. Do miski przesiać mąkę, zrobić wgłębienie. Wkruszyć drożdże, posypać łyżeczką cukru i zalać letnim mlekiem. Odstawić na około 15 minut. Po tym czasie do... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Na moim blogu zamieszczam przepisy które sama wypróbowałam. Gotuje dla mojej rodziny i przyjaciół.