Gulasz z soczewicy i batatów

Gulasz z soczewicy i batatów

Gulasz z soczewicy i batatów

Przepis na : obiad

Pyszny gulasz z soczewicy i batatów (a do tego masło orzechowe), o smaku curry, chili i czosnku. Gulasz z soczewicy i batatów 3 porcje (1 porcja ma ok. 540 kcal) czas przygotowania: ok. 15 minut (+20 minut gotowania) koszt: ok. 4.40 zł za porcję Składniki: 500 ml bulionu warzywnego lub wody 300 g passaty 90 g szpinaku 80 g batata 75 g jogurtu roślinnego 75 g soczewicy zielonej 1/2 cebuli 40 g brokuła 40 g papryki 40 g masła orzechowego 30 g oliwy 20 g suszonych pomidorów 15 g kaparów 3 ząbki czosnku natka pietr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu rabarbarowo

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.