Pierogi z kaszą gryczaną

Pierogi z kaszą gryczaną

Pierogi z kaszą gryczaną

Trochę inne pierogi ,jednak równie smaczne. Świetnie smakują z roztopionym masłem. Składniki Farsz: 100 g kaszy gryczanej 150 g wędzonego surowego boczku 1 duża cebula 1 łyżka masła 1 łyżka bułki tartej sól ,pieprz Ciasto: 400 g mąki 250 ml gorącej wody jajko szczypta soli Przygotowanie   Kaszę gotujemy al dente. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy do kaszy. Boczek kroimy w drobną kostkę ,podsmażamy na suchej patelni. Dodajemy do kaszy ,mieszamy. Całość ponownie smażymy na odrobinie masła ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.