Zupa krem z kalafiora romanesco i parmezanu z czarną quinoą i kiełkami rzodkiewki

Zupa krem z kalafiora romanesco i parmezanu z czarną quinoą i kiełkami rzodkiewki

Zupa krem z kalafiora romanesco i parmezanu z czarną quinoą i kiełkami rzodkiewki

Przepis na : obiad

Miałam ochotę na minimalizm i dawno nie było zupy, więc powstało to danie.  Składniki: pół szklanki ugotowanej czarnej quinoy 1 nieduży kalafior romanesco 1 cebula 1 mała marchewka 1 średni ziemniak 80 gram startego parmezanu garść kiełków rzodkiewki 3 łyżki oliwy z oliwek pieprz sól Wykonanie: Cebulkę kroimy w kostkę i dusimy na oliwie z oliwek, gdy się zeszkli dorzucamy resztę warzyw, posiekanych w rozdrabniaczu. Delikatnie solimy, chwilę przesmażamy z cebulką, zalewamy niewielką ilością wody, tak tylko, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Quinoa Raz!

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta Pięciu Przemian

Jest to chińska dieta pomagająca utrzymać równowagę ciała i duszy.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.