Przepis na : sałatka
Składniki: 500 g gotowanych buraków (np. pozostałe po przygotowaniu czerwonego barszczu) 250 g paluszków surimi 1 słoiczek tartego selera w zalewie 3 jajka 1/2 czerwonej cebuli 1 puszka kukurydzy Sos: 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego 2 łyżeczki ostrej musztardy sól, pieprz Sposób wykonania: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Seler oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Cebulę szatkujemy w drobną kostkę. Jajka oraz buraki kroimy w średniej wielkości kostkę. Składniki sosu mieszamy ze sobą...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...